Hopp til innholdet

Tuva (30) fikk fagansvar ett år etter utdannelsen

Klokken er akkurat passert åtte på morgenen, men det virker som om Tuva Marie Brusletto har vært våken i mange timer.

Hun er energisk og opplagt idet hun viser oss rundt i den moderne intensivavdeling på Kirkenes sykehus.

– Jeg har nå tiltrådt i en stilling som fagsykepleier, og har dermed ansvaret for det faglige blant sykepleierne i akuttmottaket og for dagkirurgisk avdeling. Det vil si at jeg har ansvaret for at vi skal få vår faglige utvikling. For eksempel arbeidsrutiner, prosedyrer, kurs og den type ting. Det fungerer ganske bra, sier Tuva Marie Brusletto.

Hun flyttet til Kirkenes som sykepleier i 2020, men startet på skole i januar 2021 i Sørøst-Norge - master i intensivsykepleie. Deretter kom hun tilbake til Kirkenes for å fullføre masteroppgaven i høsten 2022 og har siden vært her.

20-åringen trigges av nye utfordringer og derfor glade for at hun tok sjansen da den bød seg i Kirkenes.

– Jeg og samboeren hadde jobbet i Oslo i mange år og tenkte vi måtte prøve noe nytt. Et lite eventyr. Vi fant gode jobber i Kirkenes og dro. Her fikk vi mange muligheter som vi ikke fikk i Oslo.

Tuva sammen med sine kollegaer på intensivavdelingen.

Tid som kvalitet

Tuva forteller at hverdagen består nå mindre av kø og mer tid til å gjøre de tingene som er viktig for henne i livet. I tillegg opplever hun at hun får nok tid på jobben.  

– Det betyr mye for meg. Jeg opplever at vi får mange muligheter på jobb og mye faglig påfyll, som årlig kursing. Man får tid til å bli god i jobben sin, sier hun.

Gjennom sin fagrolle er hun er naturlig i kontakt med mange av sykepleierne i avdelingene og de andre fagdisiplinene.

– Vi en god blanding av både mannlige og kvinnelige kollegaer i ulik alder. Arbeidsmiljøet er inkluderende, og vi er veldig støttende med hverandre. Derfor går jeg alltid på jobb med et smil. Slik opplever jeg det både blant lederne og de andre kollegaene. Dialogen og samarbeidet fungerer godt – det viktig når man jobber veldig tett sammen.

– Kom til oss! 

Hun flyttet til Finnmark for første gang i 2020, men Tuva er riktig nok ikke «førstereis» i Kirkenes. Allerede da hun var et halvt år gammel tok mamma henne med på turmarsj til Kirkenes.

– Jeg er opprinnelig fra ei lita fjellbygd som heter Geilo. Klimamessig er det ganske likt som Kirkenes. Man har naturen som nærmeste nabo. Man har mange muligheter med tanke på friluftsliv. Telting, fisking, langrenn og fjellski. Det er et eldorado dersom man liker å finne på ting, sier den turglade sykepleieren.

Hva vil du si til andre som vurderer et eventyr i Finnmark og jobb i Finnmarkssykehuset?

– Kom til oss, ler hun – før hun fortsetter:

– Hos oss får man et veldig godt arbeidsmiljø å jobbe i. Man er alltid velkommen. Vi har mye faglig påfyll og spennende arbeidshverdager. På fritiden er det mye å finne på. Vi som jobber sammen er aktive og sosiale i lag, sier Tuva Marie Brusletto.