Hopp til innholdet

For Terese var valget enkelt – her er hennes oppfordring til deg som er i tenkeboksen

Hun kommer inn på møterommet med bestemte skritt og et positivt lynne. Litt nervøs, og påpeker selv at intervjuer normalt sett er utenfor hennes komfortsone. 

Så hva er hennes komfortsone? 

Medisinsk avdeling på Hammerfest sykehuset er trolig nærmere svaret. 

Der må du være skjerpet, fastslår Terese Flåten

Terese jobber som lege i spesialisering 2, og begynte i jobben i 2020, på samme sykehus som hun hadde turnusen sin. Med to tette små barn og dertil svangerskapspermisjon og mammapermisjon har det naturlig nok vært nok å holde fingrene i de første årene av yrkeslivet. 

Det er en høvelig bratt læringskurve ettersom vi har en generell indremedisinsk avdeling. Det betyr i praksis at vi møter caser fra de fleste fagfelt. Alt fra nevrolog, infeksjon, hjerte og lunge- ja, det meste egentlig. I tillegg får man god øvelse i å være løsningsorientert, da situasjonen vår med avstander og vær kan skape utfordringer for logistikken.

Trives du? 

Veldig.

Bred faglig erfaring 

Terese er presis, tydelig og bruker ikke flere ord enn hun må. Når hun snakker får du imidlertid en forståelse av at vi har med en kompetent lege å gjøre. 

Hvorfor trives du? 

Det at du får en veldig bred faglig erfaring ganske fort ettersom du møter et så variert utvalg hver eneste dag. I tillegg har vi et veldig godt arbeidsmiljø. Jeg trives utrolig godt med å jobbe med de folkene som er her. Ikke bare de på min egen avdeling, men også ellers på huset. Det er en av de største fordelene med å jobbe på et mindre lokalsykehus, man får en nærmere kjennskap til hverandre.

Terese er født og oppvokst i Hammerfest, og dermed var også Hammerfest sykehus et naturlig valg som arbeidsplass. 

Jeg er litt hjemmekjær, selvfølgelig. Samboeren min også. Når jeg var så heldig at jeg fikk turnusplass her, følte jeg meg godt ivaretatt og trivdes godt i den tiden. Da var det enkelt å velge videre jobb her, forteller hun.

Hverdagslykke 

Med to skjønne små blir innholdsrike arbeidsdager overlappet med aktive hverdager. 

Det er hektisk – absolutt. Hektisk, men fint. Vi har mye å finne på her i Hammerfest, og dagene går fort. At man har den nærheten til naturen som vi har, skaper utrolig mange muligheter. Det gjelder for de med små barn, til de som søker litt mer utfordringer. I tillegg er det mange tilbud utenom å benytte seg av, enten du er interessert i sport, musikk og dans, film, eller god mat. Det har mye å si for bolysta, sier hun. 

Det sies at i Finnmark er man også er kjent for å sette litt ekstra pris på hverandre, noe Flåten kan kjenne seg igjen i. 

Når man er færre, føler jeg kvaliteten går opp ettersom det blir mer ressurser tilgjengelig og ofte tettere relasjoner, reflekterer hun. 

Selv om valget var like enkelt som det var naturlig for Terese, har Finnmarksykehuset alltid behov for enda flere leger og andre fagfolk som ønsker å bidra for et solid helse og omsorg-tilbud i den aller nordligste delen av landet. 

Hva vil du si til de som har vurdert tanken på et eventyr i Finnmark? 

Gjør det! Jeg vil absolutt anbefale det. De fleste som har gitt det et forsøk blir positivt overrasket. Både på grunn av det vi har å tilby utenom jobb, men også det vi ser at vi kan tilby på jobb. Dersom man vurderer det, synes jeg absolutt at man bør ta sjansen, smiler Terese Flåten.