Hopp til innholdet

Elisabeth (30) tar deg med på innsiden av nye Kirkenes sykehus

Vi skriver slutten av november. På utsiden er det bikkjekaldt, men på innsiden er det varmt og godt. Det samme er smilet på hun som tar oss imot.

– Nå er vi på nye Kirkenes sykehus, som sto ferdig i 2018.  Dette sykehuset fungerer veldig bra. Det er et dynamisk og nytt sykehus med fine fasiliteter. Vi har masse nytt medisinskteknisk utstyr, spesielt på intensivavdelingen hvor behovet er stort, sier Elisabeth Pedersen.

Den 30 år gamle sykepleieren er assisterende enhetsleder på intensiv / akutt-mottaket ved Kirkenes sykehus, og har jobbet her helt siden oppstarten, og et halvt år før det i de gamle lokalene.

– Kontrasten fra det forrige sykehuset er stor, fastslår hun.

Sykepleieren Elisabeth Pedersen.

Bredt tilbud 

Kirkenes sykehus er lokalsykehus for befolkningen i Øst-Finnmark. Sykehuset gir tilbud innenfor følgende fagområder: Akuttmedisin, akuttkirurgi, ortopedi, ØNH, øye, indre­medisin inkl. revmatologi og hud, gynekologi/føde, rehabilitering og voksenhabilitering. Tilbudet innen fysikalsk medisin og rehabilitering er fylkesdekkende.

– Det er veldig fint med nye lokaler – lyst, moderne og funksjonelt. Intensiv-avdelingen er bra utformet. Vi har også ei fin kantine som er et sosialt møtested, både for pasienter og for ansatte, forteller Pedersen.

Nye Kirkenes sykehus er dimensjonert for å ivareta nasjonale og regionale helsepolitiske føringer, Barentssamarbeidet og beredskap, samt å styrke samhandlingen mellom helseforetaket og kommunehelsetjenesten.

– Min opplevelse av å jobbe på et lokalsykehus er at det gir større muligheter. Man får større ansvar tidlig i karrieren dersom du ønsker det, sier Elisabeth Pedersen.

 

– Trygt å gå på jobb 

Hun er opprinnelig fra Berlevåg i Øst-Finnmark, men bodde i Tromsø da hun ventet sitt første barn i 2018.

– Da ble det naturlig å komme hjem hit til Øst-Finnmark og begynne i jobb her på Kirkenes sykehus.

Hva er viktig for deg når du velger jobb? 

– Når jeg velger jobb er det viktig for meg at det er trygt å gå på jobb. At vi har gode ledere. Faglige dyktige folk rundt meg.  Forutsigbarhet og utfordringer. At jeg trives, og at det er et godt sted å komme. Det opplever jeg at vi har skapt sammen her. Med en sosial gjeng som både kan tøyse og samtidig stille krav til hverandre. Vi har varierte arbeidsdager – like hektiske som utfordrende. Jeg stortrives egentlig i jobben – det er veldig spennende, forteller hun.

Nå går hun i bresjen for å rekruttere enda flere dyktige fagfolk til Finnmarkssykehuset.

–De som prøvd lykken i Finnmark virker veldig positive. Det er fint å bo i Sør-Varanger. Gode folk med god humor. Vi har verdens fineste natur, og et flott arbeidsmiljø, så hvorfor ikke bare prøve, spør Elisabeth Pedersen med et smil.