Hopp til innholdet

Bente gjør en forskjell for kvinner på Helgeland

Bente Hjelseth er gynekolog og har jobbet i Helgelandssykehuset siden 1984. Pensjonisttiden nærmer seg, men hun klarer ikke gi slipp på hele stillingen.

Bente har vært en stabil ressurs for Helgelandssykehuset i mange år, og kollegaene kjenner absolutt på vemodigheten av at hun nå nærmer seg pensjonsalder.

-Det er jo litt trist at Bente nå må trappe ned, sier jordmor Maiken, og legger til at det føles som en stor trygghet å ha vakt sammen med henne.

-Vi er veldig glade for at hun skal beholde en liten stilling selv om pensjonisttilværelsen står for tur, sier hun.

Den erfarne gynekologen klarer nemlig ikke gi opp hele stillingen, og ønsker å beholde tretti prosent en stund fremover.

-Jeg liker jo å følge opp pasientene, forteller Bente og legger heller ikke skjul på at det er vanskelig å forlate alle de trivelige kollegaene på avdelinga.

-Her er en så fin gjeng med gynekologer, sykepleiere, barnepleiere og jordmødre, så jeg trives veldig godt på jobb.

Også Trine Rønnåbakk Bjørgan som er lege i spesialisering i fødselshjelp og kvinnesykdommer, setter stor pris på det Bente har tilført klinikken og sykehuset.

-Hun har en utrolig ro over seg og er en trygghet for alle som er så heldig å få jobbe med henne, sier Trine og legger til at Bente virkelig er en god lege for pasientene.

-For meg er hun en fantastisk mentor, venn og kollega.

 

Kontinuitet

Noe av det Bente liker med jobben som gynekolog ved Helgelandssykehuset er kontinuiteten hun får med pasientene.

Muligheten til å følge opp samme pasient over tid er noe som betyr mye for meg, sier hun og legger til at dette også er noe hun opplever er viktig for pasientene.

-Det gir jo en trygghet for pasienten å møte en lege som kjenner dem, deres historikk og ikke minst den enkeltes behov.

 

Nærheten til kollegaer på tvers av fagmiljø er også noe hun ser på som en stor fordel i Helgelandssykehuset.

-Vi er et lite miljø, og nærheten vi har til andre fagmiljøer er gull verdt.

Fremfor å måtte legge inn en bestilling på konsultasjon, er det bare å banke på døra til kirurgen om man trenger bistand i vurderinger. Dette sparer pasientene fra å måtte vente på svar, eventuelt å slippe å bruke tid på å komme innom flere ganger.

Stafettpinnen må videre

Bente har vendt seg til tanken på å trappe ned, og håper det kommer inn en gynekolog som ønsker å føre avdelinga videre.

– Jeg ser frem til å kunne benytte meg av naturen og kysten på Helgeland oftere og gleder meg til å få bedre tid sammen med mannen min på hytta. Samtidig som jeg er veldig glad for at jeg kan bidra litt og være en støttespiller der det er behov for det en periode til.

Både Trine og Maiken unner Bente mer fritid og håper nå det kommer en ny gynekolog som ønsker å jobbe i Helgelandssykehuset og bli en del av det gode kollegiet de har i avdelinga.

– Det trenger absolutt ikke være en ny Bente, men om det er en person med samme entusiasme og motivasjon for faget som det hun har, er de hjertelig velkomne til oss, sier Maiken.

– Om noen kjenner en gynekolog som ønsker å jobbe sammen med engasjerte kollegaer som setter pris på hverandre, så kan jeg garantere at de vil bli godt tatt imot, legger Trine til.

Helsepersonell som jobber sammen

Livet på Helgeland

Å jobbe i Nord er ikke for alle. Besøk vår karriereportal å se hva Helgeland og Helgelandssykehuset har å by på. Kanskje er dette plassen for deg!