Hopp til innholdet

Vårt sykehus på Stokmarknes er lokalsykehus for Vesterålen, og nytt sykehusbygg sto klart i 2014.

Stokmarknes er et somatisk sykehus 53 senger, og distriktspsykiatrisk senter med åtte sengeplasser og poliklinikk. Det jobber ca. 443 årsverk ved sykehuset.

Hvordan er det å bo og jobbe i Vesterålen?

Vesterålen har alt man trenger og kan ønske seg både i arbeidstid og ikke minst på fritiden.

Livet i nord er en herlig blanding av vill, vakker og storslått natur, et frisinnet og inkluderende folkeslag, fravær av rushtrafikk og storbylivets mas og stress. Jeg savner tidvis det urbane bylivet i Oslo, men det går fort over, når man ser ut vinduet enten hjemmefra eller på kontoret – til praktfulle fjelltopper som bader i sollyset man bare har her nord for polarsirkelen.

Flere av mine tilflyttende kolleger blir værende i Vesterålen, slik som jeg; selv om planen i utgangspunktet kanskje bare var å jobbe her i et år. Det er til og med de som velger å komme tilbake etter å ha flyttet sørpå igjen Det er veldig godt å være ansatt og tilflytter i Vesterålen. Arbeidsmiljøet på sykehuset i Stokmarknes er godt og vi har spennende og varierende arbeidsdager. Noen dager er roligere enn andre og som på andre steder har vi også hektiske perioder. Vi har gode kolleger og ledere som faglig utfordrer og løfter samtidig som man føler seg ivaretatt. Fritiden her i Vesterålen er preget et svært aktivt turnuslegemiljø som både er kulturinteresserte og friluftsmennesker. Vi kan gå majestetiske fjellturer rett etter jobb, eller drive med klatring, padle i kajakk, gå på konserter ved Hurtigrutens Hus eller på Sortland og teater, møtes for et treff hvor vi nyter reker og øl på den lokale puben Rødbrygga m.m. Det er kort oppsummert svært enkelt å leve det gode liv i Vesterålen. Kom selv – du vil raskt skjønne hva jeg mener.

- Geir Brokstad, avdelingsleder ved Kirurgisk avdeling Vesterålen

Hvorfor jobbe i Vesterålen?

I Vesterålen kan du kombinere jobb og fritid i rå natur, omgitt av majestetiske fjell og fjorder, hvor du kan boltre deg både sommer så vel som vinter.

Hadseløya har et flott og lett tilgjengelig turterreng, med gode muligheter for terrengsykling. I Vesterålen kan du i tillegg dykke, padle, klatre og golfe, og det er gode forhold for paragliding.

Er du mer interessert i kunst og kultur? Da kan Vesterålen tilby en rekke festivaler og arrangementer gjennom hele året, hvor de fleste leverer gode tilbud for hele familien.

Behandlingstilbud i Vesterålen

Diagnostisk klinikk

  • Laboratoriemedisin og bildediagnostikk

Kirurgisk klinikk

  • Generell kirurgi, ortopedi, gynekologi, fødeavdeling, palliativt team, akuttmottak, anestesi og overvåkning

Medisinsk klinikk

  • Generell indremedisin, klinisk nevrofysiologi, kliniske servicefunksjoner, rehabilitering og habilitering

Barneklinikken

  • Barnepoliklinikk

Psykisk helse og rus

  • Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, allmennpsykiatrisk poliklinikk, allmennpsykiatrisk døgnpost, ambulant akutt-team og FACT-team

Prehospital klinikk

  • Ambulansetjeneste for Vesterålen med stasjoner på Sortland, Andenes, Åse, Stokmarknes, Myre og Bø

På utkikk etter sommerjobb?

Vi søker ferievikarer!