Hopp til innholdet

- Det er en god følelse å kunne løse et problem for noen

Som lærling i Helse Nord IKT er man kjærkommen hjelp for folk med dataproblemer.

 
 
 
Helse Nord IKT er den største IT-bedriften i Nord-Norge, med over 350 ansatte. Nå er det lyst ut tre lærlingestillinger i foretaket, med søknadsfrist like etter påske.
 
- Hovedoppgaven vår er drift av sykehusenes systemer, og spesielt ute på sykehusene lokalt. Så jobben innebærer mye bevegelse og brukerkontakt, forteller Martin Paulsen, fagansvarlig for lærlinger i Helse Nord IKT.
 
Han har selv vært lærling i foretaket, og etter endt lærlingetid fikk han fast jobb her. I år er det ti år siden han hadde sin første arbeidsdag i Helse Nord IKT.
 

Helt ufar​​​lig å være ny

I dag er Stian Thorvaldsen og Mattias Berntsen lærlinger i Helse Nord IKT, i seksjon for lokal støtte. Det betyr at Universitetssykehuset i Nord-Norge i Breivika i Tromsø er deres faste arbeidssted. Her hjelper de sykehusansatte med å få nytt IKT-utstyr på plass, og å løse dataproblemer som oppstår fortløpende.
 
- Jeg trives godt med å jobbe her. Miljøet er godt og kollegene er veldig greie. Det er veldig fint å være ny her, man kan alltid spørre om hjelp og folk er hyggelige, forteller Stian og fortsetter:
 
- I tillegg er arbeidet morsomt – i stedet for å bare sitte ved en PC hele tida får man gått litt rundt på sykehuset og hjulpet de ansatte der de sitter, alt fra leger og sykepleiere til administrativt ansatte.
 

Kollega med leger og​​ sykepleiere

 
Selv om man som ansatt og lærling i seksjonen for lokal støtte er ansatt i Helse Nord IKT, som har hovedkontor på Kræmer Brygge i Tromsø, jobber man altså ute på et sykehus. Lærlingestillingene er hovedsakelig ønsket til sykehusene i Bodø, Tromsø og Stokmarkens, men Helse Nord IKT er villig til å se på andre lokasjoner dersom det er ønskelig for en lærling å velge et annet sykehus. 

Martin Paulsen, fagansvarlig for lærlinger i Helse Nord IKT

 
- Det føles som om man er ansatt på sykehuset, og man kommer tett på de som jobber medisinsk her. Det er veldig mange hyggelige folk på UNN, dette er en god arbeidsplass, sier Martin Paulsen, og legger til:
 
- Når man jobber med IKT på et sykehus kan man potensielt redde liv til pasienter. Dét er det ikke alle som jobber med IKT som kan si!
 

Mestringsfølelse av å løse p​​roblemer

 
Mens Mattias fortsatt har vel et år igjen av lærlingetida, er Stian ferdig som lærling til sommeren. Stian ser tilbake på en lærerik og innholdsrik tid, og håper på fast jobb i Helse Nord IKT etter hvert.
 
- Det mest givende med denne jobben er generelt det å kunne fikse problemer som dukker opp. Når man klarer å finne ei løsning får man følelsen av mestring. Det får man også ofte gode tilbakemeldinger på, som selvfølgelig er veldig hyggelig, sier Stian.